”Farligt avfall är klurigt – men Nemax löser allt”

”Farligt avfall är klurigt – men Nemax löser allt”

Hur ska olika kemikalier sorteras? Och var gör man egentligen av vattnet från skurmaskinen?
När Sörmlands Printing Solutions blir osäkra på hur det farliga avfallet ska hanteras vänder de sig till Nemax som ger dem snabba svar eller, om det krävs, nya lösningar.

Sörmlands Printing Solutions är ett av Sveriges största tidskrifttryckerier där man dagligen står inför utmaningen att hantera farligt avfall.
– Tidigare ordnade vi själva med transport och förbränning hos Sakab men det blev så mycket pappersarbete. Vi ville göra det enklare och då kom vi i kontakt och skrev avtal med Nemax, förklarar miljö- och kvalitetschef Anita Axby, och fortsätter:
– Vi får mycket hjälp och stöd i att reda ut lagstiftning och liknande. Det kan vara rörigt med märkning av alla möjliga kemikalier men Nemax, som har all den här kunskapen, säger Det ska vi ta reda på!

Hittar nya lösningar
Och dyker det upp ett nytt problem så hittar Nemax en lösning, förklarar Anita Axby. Som när Sörmlands Printing Solutions inte visste hur de skulle föra över vattnet från en ny skurmaskin till en container, då ryckte Nemax ut.
– Vattnet klassas som farligt avfall så Anki från Nemax kom hit och sa att de skulle klura på en lösning. Nu provar vi en ny pump som de har utvecklat och så där är det, de löser problemen.

Får hjälp direkt
Att fortsätta samarbetet har varit en självklarhet för Anita Axby och Sörmlands Printing Solutions.
– Nemax är en av de absolut bästa kontakter jag har haft. Man kan ringa och få hjälp direkt, vid minsta fråga. Hade vi inte haft Nemax hade vi säkert samarbetat med någon av de större drakarna och då tror jag att vi hade tappat den här nära kontakten. Då hade vi blivit en i mängden. Det är vi inte nu.

Låt oss kontakta dig